36 Aya kadar yapılandırma fırsatı

BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN BİLDİRİLMİŞTİR.

18/05/2018 tarihi ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki 7143 Sayılı Kanunun 1’nci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendine göre Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, Haberleşme Vergisi, Elektrik ve Hava gazı Tüketim Vergisi, Harçlar ve Ücretler ile bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunması katkı payı ile buna bağlı gecikme zamlarından olan borçlarını yapılandırma yaparak, Peşin, 6 taksit, 9 taksit, 12 taksit ve 18 taksitte ödeme imkanı getirilmiştir.

Belediyemize vergi, harç ve ücretlerden borcu olan mükelleflerin 7143 Sayılı Kanunun 2’nci maddesi kapsamından yararlanarak borçlarını ödemeleri için 31 Temmuz 2018 tarihi mesai saati bitimine kadar Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne yazılı olarak başvurarak 1. Taksiti de 30/09/2018 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir.

31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvuruda bulunmayan mükellefler hakkında 6183 Sayılı Amme Alacakları Tahsili Usulü Hakkındaki Kanunun 51’nci maddesi gereğince GECİKME ZAMMI uygulanarak, Yasal işlem yapılacaktır.

Mükelleflerin son günü beklemeden borçlarını ödemeleri ilanen duyurulur.

Zile Belediye Başkanlığı

18Haziran