Amasya Caddesi Yol Yapım Çalışmaları Başladı | Zile Belediyesi

Amasya Caddesi Yol Yapım Çalışmaları Başladı

Tarihi Amasya Caddesi Sokak Sağlıklaştırması çalışmaları kapsamında konakların restore edilmesinde sona gelinirken, Amasya caddesinde yol yapımı çalışmaları da başladı.

Projede son aşmaya gelinirken Zile Belediyesi Fen İşleri ekipleri yolların yapım çalışmalarını da başladı. “Geçmişi Geleceğe Taşıyan Şehir Zile” projesi AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen, “Belediyelerin Kent Ekonomilerine Katkıları’’  kategorisinde Türkiye birinciliği ödüllü aldıktan sonra tamamlanarak Temmuz ayında bitiyor. Proje kapsamında Tarihi Amasya Caddesi’nde tarihi doku gün ışığına çıkarılarak 11 mahalle ve 3 bin 600 konak ayağa kalkacak. Proje kapsamında kale, çarşı, kamusal yapılar ve mahalleler yaşanabilir mekanlara dönüştürülüyor. 17 evin cephe giydirme ve çatı onarımları tamamlanarak Temmuz ayında son halini alacak.

Projenin kentsel sit alanı içerisinde yer alan diğer 3 bin 600 adet konakların restore edilmesi için de güzel bir örnek teşkil ettiğini belirten Başkan Vidinel,”Tarihi ve kültürel zenginliğiyle ünlü Zile’miz de turizm şehri olma gayretlerimiz hızla devam etmektedir. Yakında cephe giydirmesi ve çatı onarımı devam eden evlerimizin işleri bitiyor. İlçe bölge turizmine kazandırıyoruz. Bu evlerimiz inşallah Sokak Sağlıklaştırma kapsamında tamamlandıktan sonra yöresel yemeklerimizin verildiği, konaklamaların olduğu mekanlar haline gelecek.” dedi.

Haber: Yaşar Erkan İçen