Başkan Vidinel, Afrin Şehidi Güllü’nün Son Yolculuğuna Katıldı.

İlçemizden Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ve Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Güzel şehidimizi son yolculuğuna uğurladı. Suriye’nin Afrin kentinde teröristlerin kaçarken tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 3 askerden Piyade Sözleşmeli Er Gökhan Güllü’nün cenazesi Tokat’ın Turhal ilçesinde defnedildi.

Hatay’da düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçakla Tokat’ta getirilen Piyade Sözleşmeli Er Gökhan Güllü’nün cenazesi Turhal Devlet Hastanesi morguna konuldu. Cuma namazı öncesinde şehidin cenazesi hastane morgundan alınarak önce helallik alınmak üzere Celal Mahallesi’ndeki baba ocağına ardından Cumhuriyet Meydanına getirildi. Bekar olan 25 yaşındaki şehidin annesi Naciye Güllü, babası Şahin Güllü ve ağabeyi Hüseyin Güllü metanetini korumaya çalıştı. Baba Şahin Güllü oğlunun fotoğrafını öptü. Ağabey Hüseyin Güllü ise kardeşinin ay yıldızlı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Cenazeye Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tokat Valisi Ömer Toraman, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz başta olmak üzere il protokolü ve ilçe belediye başkanları katıldı. Tokat’ın Zile ilçesinden Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ve Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Güzel şehidimizi son yolculuğuna uğurladı. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında şehidin cenazesi Asri Mezarlığında defnedildi. Cenazeye katılan vatandaşlar Türk bayrağı açarak “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları attı.