Belediye Başkanı Sargın Mazbatasını Aldı

Belediye Başkanı Sargın Mazbatasını Aldı

Tokat’ın Zile ilçesinde 7599 oy alarak belediye başkanı seçilen CHP’nin adayı Şükrü Sargın mazbatasını aldı.

31 Mart Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerde Zile’deki oyların yüzde 37.61’ni alarak belediye başkanı seçilen Şükrü Sargın, asil ve yedek belediye meclis üyeleri ile beraber Zile Adalet Sarayına gelerek mazbatalarını Zile İlçe Seçim Hakiminden aldı. Dışarda bekleyen kalabalıkla birlikte belediye hizmet binasına yürüyen Sargın, kendisinin bekleyen vatandaşlarla Atatürk anıtı önünde saygı duruşu sonrası istiklal marşını okuyarak, konuşma yaptı. Makamında eski belediye Başkanı Lütfi Vidinel’den mühürü teslim alan Sargın, ziyarete gelen vatandaşların tebriklerini kabul etti.

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Kadirşinas hemşerilerimin teveccühü ile Zile Belediye Başkanlığına seçilmiş bulunmaktayım. Bize olan güveninizi boşa çıkarmamak için bütün şartları zorlayarak çalışacağımdan emin olun. Seçim demokratik bir yarıştır. Bu süreci kimseyi kırmadan, incitmeden, rahatsız etmeden, sakin bir şekilde sürdürmeye gayret gösterdim. Asla diğer adayların şahsiyetine, özeline girmeden, gıybet ve iftiradan kaçınarak seviyeli bir politika yürüttük. Çünkü o arkadaşlarımızla yine her zaman yüz yüze bakacağız. Özellikle yüksek sesli anonslar, afiş, pankart, baskılı materyallerle hem israftan kaçınmaya, hem de ses ve görüntü kirliliği oluşturmamaya çalıştık. Desteğinizle verdiğiniz sorumluluğunun, yükün altında ezilememek için çalışıp şeffaf bir belediyecilik yapacağız inşallah. Asla bize oy veren vermeyen ayrımı yapmadan, adaletli, kamu kaynaklarını tasarruflu kullanarak, kul hakkına riayet ederek, ata yadigarımız, bugünkü halini hak etmeyen Zile’mizi yaşanabilir kimlikli bir hüviyete kavuşturacağız. Bu göreve talip olmamda ki en büyük neden bir vebal korkusuydu. Doğduğumuz büyüdüğümüz ekmeğini yediğimiz, karakterimizi şekillendiren bu güzel vatan parçasına hizmet etmeyi bir vebal bir borç bildim. Belediyenin içinde bulunduğu borç yükü ile bu göreve talip olmak çok akıl işi gelmeyebilir. Biz vebalden kurtulmak için taşın altına elimizi koyduk. İlk önce yüce Yaratana sonra size güvendim. Niyetimiz halis inşallah sonuçta hayırlı olur.” şeklinde konuştu.