zile HAVA DURUMU12°C Yağışlı

Geleneksel Asırlık Zile Panayırı ve Tarım Fuarı, ziyaretçilere açıldı.

Tarım Fuarı ve Asırlık Zile Panayırının açılış törenine Tokat Valisi Ömer Toraman,İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan,Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe Jandarma  Komutanı Yüzbaşı Erhan Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Emniyet Müdürü Fatih Öcal , Zile Sanayi Odası Başkanı Şükrü Sargın, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Sargın bizim 800 bin dönüm sulanabilir tarım arazimiz mevcut. Süreyya bey barajından ilçemize sulama kanallarının ihalesi gerçekleşti. Şuanda sulanabilir tarım arazilerimizin yalnızca %35’lik bir kısmı sulanmaktadır. Bu kanallar faaliyete geçtiğinde sulanan tarım arazisi %65 oranında olacaktır. Bu nedenle ilçemizde tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörünün gelişmesine büyük önem vermekteyiz. Bizler şimdiden bu yönde hazırlıklarımızı yürütüyoruz. Ayrıca ilçemiz Türkiye’nin traktör piyasasını belirleyen bir konumda. İlçemizin kalkınmasında tarıma dayalı sanayinin büyük bir katkısı olacağına inanıyoruz.

Açılış töreninde konuşma yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ‘’Osmanlı fermanıyla kurulan ve o zamanki ülkemiz genelinde altı büyük panayırdan biri olan Zile panayırının ve tarım fuarının bu senede açmanın büyük gururunu ve onurunu yaşamanın mutluluğu içerisindeyim. İlçemiz esnafı dürüst çalışkan, üretken ve aynı zamanda ahilik geleneği ile çalışmaktadır. Yerel yönetim olarak bizler ilçemizdeki odalar ve borsa ile birlikte iş birliği, güç birliği yaparak ilçemizin tarım ve sanayi noktasında hakkettiği yere gelmesi için gece gündüz demeden çalışmaktayız. Birlik ve beraberliğimizin oluşturduğu asırlık Zile panayırı ve tarım fuarı hepimizde bir enerji oluşturdu. Gücümüzün farkına vardık’’ dedi.

Açılış töreninde konuşma yapan Tokat Valisi Ömer Toraman “Tokat’ın geleceğine ilişkin yapılan bütün çalıştaylarda tarım en ön planda yer almakta Tokat’ımızın kalkınmasında tarım ve tarıma yönelik faaliyetler büyük bir önem taşımaktadır. Zile’de tarım yönünde gelişim sağlayabilmesi için arayışlar içerisine girdiğini görmekteyiz. Bu fuarda bu arayışlardan bir tanesini oluşturmakta. Asırlık Zile panayırı ve fuarının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.”

Konuşmaların ardından Tarım Fuarı ve Zile Panayırı açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek Tarım Fuarı ve Asırlık Zile Panayırı açılışı yapıldı.