Geri Dönüşümden Sorumlu Öğretmenlere Seminer Verildi

Zile ilçesinde atık elektrik elektronik eşyaların toplanması ile ilgili bu yıl başlatılan kampanya kapsamında okullardaki geri dönüşümden sorumlu öğretmenlere seminer verildi. Seminerde, Zile Belediyesi ile işbirliği yapan yetkili kuruluşlardan eğitimciler sunum yaptı.
Bu kapsamda öğretmenlere elektronik atıkların çevreye ve insan sağlığına verdiği zararlar, ne şekilde toplanacağı ve kampanya kapsamında neler yapılacağı hakkında bilgiler verildi.
2017 Ekim ayında çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından külliyede uygulamaya başlanılan sıfır atık projesi içerisinde yer alan elektronik atıkların geri dönüşümü bu yıl itibarı ile ilçedeki okullar AEEE topluyor kampanyası ile daha da güçleneceğini belirten Zile Belediyesi Çevre Mühendisi Ayşegül Polat Timur, “Günümüzde elektronik ürünler çok hızlı tüketilmekte ve ortaya çıkan e-atık miktarı da giderek artmaktadır. Ama maalesef bu atıklar evlerde tutuluyor. Oysa elektrik ve elektronik atıkların geri dönüşümü ülkemize, çevreye ve insan sağlığına en faydalı şekilde yapılması gerekiyor” dedi.