zile HAVA DURUMU22°C Mevzi Sağanak

Zabıta Ekipleri, İlçeye şehir dışından gelen dilencilere denetim yaptı

Tokat’ın Zile ilçesinde zabıta ekipleri tarafından insanların duygularını sömüren dilencilere yönelik denetleme yapıldı.

Zile Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından özellikle ilçeye Cuma günleri geldiği tespit edilen dilencilere yönelik 9 Camii ve mahallelerde kapsamlı denetleme yapıldı. 10 zabıta personelinin katıldığı denetlemede, şehir dışından gelen dilenciler haklarında işlem yapılarak şehir dışına gönderildi. Zabıta ekiplerini karşılarında gören dilenciler kaçarken, kendilerini çeken basın mensuplarına da saldırdılar. Bazı dilencilerin ilgili kurumlardan yardım almasına karşın dilencilik yaptıkları dikkatleri çekti.

Zile Belediyesi Zabıta Müdürü Metin Günfer şehrimizde dilencilik yapmalarına müsaade vermeyeceklerini belirterek, “Zile Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak ekibimizle bugün şehrimizin 9 adet camisinde denetleme yaptık. Camilerimizde dilencilik yapan bazı şehir dışından gelen vatandaşlarımızı toplayarak gerekli cezayı işlemler uygulanmış olup, şehir dışına gönderdik. Çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Haber: Yaşar Erkan İçen