zile HAVA DURUMU15°C Yağışlı

Şehit Aktaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Irak’ın kuzeyinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Seyfettin Aktaş, memleketi Tokat’ta son yolculuğuna uğurlanırken yapılan törene Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel’de katıldı.

Hakkari’de düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçakla Tokat’a getirilen şehit Piyade Uzman Çavuş Seyfettin Turan Aktaş için Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. 3 oğlundan en büyük oğlunu şehit veren Duran ile Rabia Aktaş çifti törende oğullarının Türk Bayrağı’na sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin eşi Ebru Aktaş 1 yaşındaki oğlu Kerem Aktaş’ı tabutun üzerine yatırdı. Şehidin eşi gözyaşlarına boğulurken, şehidin itfaiyeci olan babası Duran Aktaş oğlunun fotoğrafını öperek bağrına bastı. Şehidin İzmir’de astsubay okulunda eğitim gören kardeşi Samet Aktaş şehit ağabeyinin tabutunu öperek asker selamı verdi. Şehidin üniversite öğrencisi kardeşi Serkan Aktaş ise şehit ağabeyinin tabutu başında gözyaşlarını tutamadı. Şehidin cenazesi ikindi namazını müteakiben Cumhuriyet Meydanı’nda İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından kılınan cenaze namazı sonrasında son yolculuğunu uğurlandı. Şehidin cenazesi binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreni sonrasında defnedilmek üzere Güryıldır Beldesi’ne götürüldü.

Aldığımız her nefesi, aziz şehitlerimizin verdiği cana borçlu olduğumuzu belirten Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, “Emanetleri emanetimizdir. Türkiye bugün hala dimdik ayaktaysa, bayrağımız hala dalgalanıyorsa ve minaremizde ezanımız okunuyorsa, emin olmalıyız ki bunları aziz şehitlerimize borçluyuz. Şehidimize Allah’ tan Rahmet dilerim. Mekanı Cennet olsun. Ailesine, TSK ya, Aziz Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyorum.” dedi.

Cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Tokat Valisi Ömer Toraman, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, askeri yetkililer, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Yaşar Erkan İçen