zile HAVA DURUMU12°C Yağışlı

Tokat Valisi Ömer Toraman, Zile’yi Ziyaret Etti.

Vali Ömer Toraman ilçe ziyaretinde Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Öcal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe ve ilçe protokolü eşlik etti.

Vali Toraman ilk olarak Zile Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığını makamında ziyaret etti. Zile Kaymakamı ve Zile Belediye Başkanı Zile ile ilgili brifing verdiler. Buradan ilçeye bağlı köy muhtarlarıyla bir araya gelerek muhtarların istek ve şikâyetlerini dinledi. Daha sonra Vali Toraman tarihi Zile kalesini ve burada restorasyonu tamamlanan tarihi kışla binasında incelemelerde bulundu. Buradan yürüyerek Amasya caddesinde devam eden çalışmalar hakkında sokak sağlıklaştırması projesini yerinde inceleyerek Belediye Başkanı Lütfi Vidinel den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Zile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Zile Huzur Evi  Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi  Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgesi ve ilçe  esnaflarını  ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Zileli Şehit Emre As’ın ailesini ziyaret eden Vali Toraman burada şehit ailesiyle bir araya geldi.

Ziyaret hakkında açıklamada bulunan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ‘’Sayın Valimizin ilçemize ziyaretinden oldukça memnun olduk. Yapmış olduğumuz çalışmaları yerinde göstererek anlatma fırsatı yakaladık. Hep birlikte ilçemize yeni yeni hizmetlerin yapılacağını umut ediyoruz yeni görevinde başarılar diliyorum’’ dedi.

İlçeyi ziyaret eden Vali Toraman ‘’Zile de çok güzel çalışmaların yapıldığını görüyorum. Bu çalışmaların artarak devam etmesi konusunda elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz halkımız her şeyin en iyisine layıktır’’ dedi.