zile HAVA DURUMU12°C Yağışlı

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel’in Öğretmenler Günü  Kutlama Mesajı

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel’in Öğretmenler Günü  Kutlama Mesajı

Eğitimde elde ettiğimiz başarılarla üst sıralarda yer alan Zile’mizin eğitim kenti olarak anılmasında en büyük pay sahibi olan başta Zile’de görev yapan Öğretmenlerimiz olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında fedakarca çalışan tüm öğretmenlerin bu özel gününü kutluyorum.

Öğretmenlik mesleği, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar emek, sabır, fedakârlık isteyen saygın bir meslektir. Herkesin üzerinde emeği olan ve gönlünde müstesna bir yer tutan Öğretmenler, bizleri yetiştirdikleri gibi en değerli varlıklarımız çocuklarımızı, gençlerimizi de yetiştirerek yarınlara hazırlamakta, ülkemizin geleceği yönünden önemli ve sorumluluğu ağır olan bir görevi yerine getirmekteler.

Bizlerin Öğretmenlerimizden isteğimiz, beklentimiz çocuklarımızı çağın gereklerine uygun bilgi ve donanıma sahip bireyler olarak yetiştirirken, vatanını, bayrağını seven, kültürüne ve değerlerine sahip çıkan, milletine ve insanlığa yararlı bir insan olarak yetişmeleri için de çaba göstermeleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu günde, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.