zile HAVA DURUMU24°C Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

ZİLE BELEDİYE BAŞKANI VİDİNEL’İN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı.
“Peygamberimizin ’Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözünün muhatabı olan tüm Dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım. her geçen yıl toplumda dinamik bir güç haline gelen kadınların öncelikli olarak eğitim alanında etkinliklerini yoğunlaştırmaya başladığı günümüzde, kadınların çalışma hayatına atılarak ekonomik anlamda da ciddi bir güç oluşturmaya başladığını ifade eden Başkan Vidinel Kur’an-ı Kerim’de Cennetin ayaklarının altında olduğunun müjdelendiği annelerin, bilinçsiz bir güruh tarafından halen şiddetin hedefi olmalarının da önüne toplumsal bilincin gelişmesi ile aşılabileceği Türkiye’nin kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermesinin ardından 70 yıllık bir sürecin geçtiğini dile getirerek, bu süreçte elde edilen bir dizi kazanımla bile Türkiye’nin bu alanda bir çok Avrupa ülkesinin önünde bulunmaktadır. Hükümetimiz Kadınların haklarının kazanımı için yoğun şekilde çalışmaktadır. Son 13 yılda büyük mesafeler kat etmiştir.
İnanıyoruz ki Türkiye hem erkeği ve hem de kadını ile dünyada hak ettiği düzeye kısa zamanda kavuşacaktır. Türkiye’nin çağdaş ve modern bir yönde, dünyada hedeflediği noktaya ulaşmasında kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini kullanabilmeleri ve toplumsal hayatta kadınlarımızın daha etkin hale gelebilmeleri temel önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Özellikle son yıllarda Anayasamızda yapılan bir dizi düzenlemeler ışığında kadına karşı ayrımcılığın önüne geçen adımlarla, Türk kadınının daha modern anlamda hayat imkanlarından yararlanmaları, çalışma hayatında etkinliklerini artırmaları ve siyasi yaşama faal bir şekilde katılımlarının önü de açılmıştır. Hayatın her anında varlıkları ile büyük onur ve gurur duyduğumuz, eğitici, bizi biz yapma hedefinde yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiçbir karşılık beklemeden veren ve sevginin simgesi olan kadınlarımızın, bu anlamlı günlerini kutluyor sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum dedi.