zile HAVA DURUMU12°C Yağışlı

ZİLE BELEDİYESİDEN 3 BİN KİŞİYE AŞURE İKRAMI

Zile Belediyesi tarafından düzenlenen aşure gününde 3 bin kişiye aşure ikram edildi.

Belediye binası önünde gerçekleşen aşure gününde dua yapılarak 3 bin kişiye aşure ikram edildi.  Aşure gününde kısa bir açıklamaya yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel “Matem ayı Muharrem ayının manevi iklimini hep birlikte idrak ediyoruz. Muharrem ayı içerisinde tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ibadetlerin, aldığımız gönüller hürmetine alemlerin rabbi Allah tarafından kabul edilmesini niyaz ediyorum. 1400 yıl önce İslam’ın kalbine öyle bir hançer saplandı ki hala kanıyor. 1400 yıl önce makam, mevki ve siyasi hırsların Hz. Peygamberin torununu katlettiğini görüyoruz. Cennet bahçelerinin çiçeklerinin Hz. Fatıma annemizin, Hz. Ali efendimizin evladı Hz. Peygamber efendimizin torununun katledildiğini ehlibeyttin katledildiğini görüyoruz. Aradan 1400 yıl geçmesine rağmen hala maalesef örnekler almadık. Şu anda her yer Kerbela hepimiz Hüseyin, hepimiz Zeynep, hepimiz Fatıma’ yız. İnşallah yiyeceğimiz aşure içerisindeki güzel gıdalardan örnekler alarak bir birimize şu cu bu cu demeden  Cenabı Allah’ın bir kulu olarak Peygamber efendimizin ümmeti olarak Hz. Ali efendimizin Selmanı yoldaşı olarak bir birimizi kucaklarız muhabbetle bağrımıza basarız. Gönlümüzdeki kerbela çölüne sevgi yağmurları yağdırıp yeşertmeliyiz” dedi.

Aşure programına Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe Jandarma  Komutanı Yüzbaşı Erhan Arslan, İlçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Sargın, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Öcal, Şehit ve  Gazi Ailelileri Derneği Başkanı Himmet Atakol daire müdürleri, Belediye encümen üyeleri, Zile cem evi yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü İdris Özarslan yapmış olduğu dua’dan sonra Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe Jandarma  Komutanı Yüzbaşı Erhan Arslan, vatandaşlara aşure ikramında bulundu.