zile HAVA DURUMU33°C Az Bulutlu

Zile Belediyesi’nden Bayram Öncesi Mezarlık Temizliği

Zile Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından ilçemizde yer alan Asri mezarlık, Erenler aile mezarlığı ve Ağababa mezarlıklarında bayram öncesi bakım ve temizlikleri yapıldı.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, yaptığı açıklamada,  “ilçemizde bulunan mezarlıklarda belirli zaman aralıklarında temizlik ve bakım çalışmalarının yapıldığını hatırlatarak, Ramazan Bayramı öncesi de bu çalışmaların daha detaylı yapıldığını belirtti.

Vatandaşların yapılan çalışmalar sonrası mezarlık ziyaretini gönül huzuru ile gerçekleştirebileceğini ifade eden Başkan Vidinel, “Mezarlıklarda rutin olarak temizlik ve bakım çalışmaları yapıyoruz. Şuan yapılan çalışmalar kapsamında mezarlıklardaki otlar temizleniyor ve yolların badanaları yeniden yapılıyor. Halkımız özellikle bayramlarda kabristanları daha fazla ziyaret etmekte. Yaklaşan bayram nedeniyle bu konuda biraz daha hassas davranarak genel bir temizlik gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Mezarlık ziyareti için Arefe günü belediye önünden ücretsiz otobüs seferleri her bayram olduğu gibi bu bayram da düzenlenecek” dedi.