Zile, beyaz örtü ile kaplandı

Tokat’ın Zile ilçesinde etkisini gösteren kar yağışı ile birlikte ilçe beyaza bürünürken okullar tatil edildi.

Zile ilçesinde işlerine gitmek için evlerinden çıkanlar, kar sürprizi ile karşılaştı. Beyaz örtüyle kaplanan ilçede eşsiz doğa manzaraları yaşanırken, kar yağışı nedeni ile ulaşımda aksama yaşanmadı. Belediye ekipleri buzlanma olaylarına karşı çalışma yaparken, şehirlerarası yollarda da karayolları ekipleri tuzlama çalışması yaptı.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe merkezinde ana yolların ve mahalle yollarının kapalı olmadığını belirterek “Bugün Cenab-ı Allah’a şükrediyoruz ki ilçemize çok güzel bir kar yağışı oldu. Bu kar yağışı çiftçilerimiz için büyük bir bereket. Barajlarımızda dolmaya başlıyor ve bu yağışların barajımız içinde büyük bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Belediyemiz ekipleri kar küreme, tuzlama ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kaldırım küreme ve temizleme çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bu çalışmalar sonucunda İlçe merkezimiz, mahalle yollarımız ve küçük tali sokaklarımızda açıldı. Çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.” dedi.