zile HAVA DURUMU13°C Çok Bulutlu

ZİLE ENGELLİLER DERNEĞİ MEHMETÇİĞİN YANINDA

Zile Engellilere Meslek Kazandırma Dayanışma Derneği bir basın açıklaması yaparak Zeytin Dalı Harekâtına katılan Mehmetçiğimize desteklerini açıkladı.

Zile Engellilere Meslek Kazandırma Dayanışma Derneği Başkanı Halil İçcan yaptığı konuşmada: Bizler engelliyiz vatanımızı korumamız için dağlara çıkıp elimize silah alıp terör örgütlerine karşı belki savaşamayabiliriz. Ancak ezanımızın susmaması için bayrağımızın inmemesi için vatanımızın bir karış toprağının bölünmemesi için hiçbir şart ve koşul gözetmeden Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve emniyet güçlerinin şahsım, engelli kardeşlerim ve derneğimizin emirlerinde olduğunu bilsinler. Bizim için Afrin deki Mehmetçiğimiz neyse Zile’deki Mehmetçiğimizde o. Bunun için burada toplandık. Biriz ve beraberiz. Biz Mehmetçiğin yanındayız. Komutanım vatanımız için ölmemiz gerekiyorsa biz bundan onur ve şeref duyarız. Çünkü bizde birer Mehmetçiğiz. Buradaki bütün kardeşlerim Mehmet’tir, Mehmetçiktir dedi.

Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erhan Arslan yaptığı konuşmada: Fatih Sultan Mehmet Hanın, Kanun Sultan Süleyman Hanın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün torunları olan siz kahraman kardeşlerim sizlerle beraber olmak, sizlerle aynı sofrayı paylaşmak bize onur mutluluk verdi. Bu organizasyonu düzenleyen engelliler derneğine teşekkür ediyorum dedi.

Programda konuşma yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel: “Bizler Türk milleti olarak bin yıldır Anadolu coğrafyasındayız. Gönül coğrafyasında bizim sınırlarımız fiziki sınırlarımızdan ibaret değildir. Bizim sınırlarımız nerede bir Türk varsa, nerede imdat diyen bir Müslüman varsa oradan başlar. Bu bizim gençlik yıllarımızdan beri ifade ettiğimiz kızıl elmamızdır. Kırk yıldır katiller sürüsü PKK/PYD Elhamdülillah akıttığı kanda şuan boğuluyor. Ay yıldızlı al bayrağı indirmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Ülkemizde terörün oluşmasına destek veren hainler bedellerini şuanda ödemekteler dedi.

Programda konuşma yapan İlçe Kaymakamı Adnan Tezcan:  Türk milletinin ne demek olduğunu tüm dünya ve tarih  biliyor. Tarihin şanlı sayfalarında Türk milletinin zaferleri ve karakteri sabrı ama sabrının zorlandığında nelere yol açabileceğini tarih biliyor. Afrin operasyonu da gösteriyor ki İnşallah ordumuz Türk silahlı kuvvetlerimiz, Mehmetçiğimiz zaferle ayrılacaklar. Tüm milletimizin duası onlarla beraber. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü İdris Özarslan’ın duasıyla program son buldu.