zile HAVA DURUMU12°C Yağışlı

Zile Engellilere Meslek Kazandırma Dayanışma Derneği’ni ziyaret

Zile Engellilere Meslek Kazandırma Dayanışma Derneği yeni hizmet binasına kavuştu. İlçemizde uzun yıllardır faaliyet gösteren Zile Engellilere Meslek Kazandırma Dayanışma Derneği faaliyetlerini yeni hizmet binası olan eski Ertürk polis karakolunda yürütecek. Hizmet binasının ilçemiz engellilerine hayırlı olması ziyaretine Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Zile Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Güzel, Kadın Kolları Başkanı Tuğba Balaban, İl Genel Meclis Üyesi Kenan Can ve çok sayıda AK Partili katıldı.

Ziyarette ilçemiz engellilerine hizmet edecek olan Zile Engellilere Meslek Kazandırma Dayanışma Derneği yetkililerine yeni hizmet binalarının hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunuldu. Yapılan bu ziyaretten memnuniyetini ifade eden dernek başkanı Halil İçcan “Önemli olan vücutta engel olması değil. Benim iki kolum bir ayağım yok ama Allah’ıma şükür yaşamaya çalışıyorum, ayakta durmaya çalışıyorum. 46 yaşımdayım, 20 sene önce bir kaza geçirdim. Ben dünyaya bir daha engelli olarak gelsem aynı hükümet zamanında gelmek isterim. Çünkü bin değil milyon kere hükümetimizden Allah razı olsun. Her türlü imkanımızı, olanaklarımızı veriyor. Maddi manevi hiçbir sıkıntımız yok. Ziyaretinizden dolayı çok mutlu oldum” dedi.

Dünya engelliler günü ve hizmet binasının açılışıyla ilgili ziyarette konuşma yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel “Ülkemizde sekiz buçuk milyon engelli kardeşimiz var bizim tespit ettiğimiz ilçemizde 1700’ün üzerinde engelli kardeşimiz var ve 1700 engelliyle yaşıyoruz. Hükümetimiz sosyal hükümet durumunu ön plana çıkararak ta engellilerimize eğildi.2010 yılında çıkarılan yasayla da kamu alanlarına kamusal haklardan yasal dayanaklarıyla istifade etme şansı verildi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli kardeşlerimiz ve onların sorunlarına duyarlı olmak noktasındaki bilinç ve hassasiyetimizi daha da artırıp hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm engelli kardeşlerimize saygı ve sevgiler sunuyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum “dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Güzel ise yaptığı konuşmada “Türkiye’de her on kişiden biri engellidir. En önemlisi, engelsiz kişiler de yarının engelli adaylarıdır. Türkiye geçmişe nazaran engelli kardeşlerimizin sorunlarıyla çok daha bire bir, çok daha fazla ilgilenmektedir. Engellilerin toplum içinde hak ettiği hayat standartlarında yaşamalarına yönelik kanun ve düzenlemeler ile birçok çalışma hükümetimiz tarafından hızla hayata geçirilmektedir. Engelli kardeşlerimize olan bakış açımızı değiştirmemiz ve onların toplum yaşamı içerisinde birey olarak yer almalarını sağlamak için hepimizin yapması gerekenler olduğu kanaatindeyim.  Bu düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum” dedi.