Zile'de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı | Zile Belediyesi

Zile’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Zile’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, anıta çelenk sunma ve düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Zile’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi  Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başladı. Zile İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı’na sunulan çelengin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası ilk tören sona erdi.

İkinci tören Mehmet Hasan Sevinç Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Programa Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe Kaymakamı Adnan Tezcan, ilçe protokolü, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Güzel,  kurum müdürleri, STK’lar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda ilk olarak Belediye Başkanı Lütfi Vidinel  ve İlçe Kaymamı Başkanı Adnan Tezcan öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Tokat İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, “Bizler bugün çocuklarımızın sevincine ortak olacağız. Hem de sorumluluklarını ve görevlerini en iyi şekilde hissettireceğiz. Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımıza çok güvendiği için ulusal egemenliğimizi size emanet bırakmış ve bu büyük sorumluluğun mükafatı olarak da sizlere bayram olarak armağan etmiştir. Bizler hem sizin bayram coşkunuza ortak olacağız. Hem de sizlere emanet edilen değerlerin ve vazifelerin önemini sizlere anlatacağız.” dedi.

Konuşma sonrasında öğrenciler şiirler okuyup, hazırladıkları dans gösterilerini gerçekleştirdi. Kutlamada ana sınıfı öğrencileri gösterilenin sonunda Türk Bayrağı açtı. Türkiye birincisi olan Fevzi Çakmak Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterisi ile tören sona erdi.