zile HAVA DURUMU

Zile’de Gençlik Festivaline Yoğun İlgi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Zile Belediyesi ortaklığında ilçemiz 15 Temmuz Demokrasi Meydanında etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi. GENÇDES tarafından gençlerimizi kültürel ve sanatsal etkinliklere teşvik etme amacıyla düzenlenen program içerisinde Hacivat karagöz gölge oyunu orta oyun kukla gösterisi ve skeçler yer aldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında kurulan sahne ses ve ışık gösterisi ile çok renkli ve coşkulu program ilçe halkı, çocuklar ve özellikle gençlerin büyük bir beğenisini topladı.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ‘’çocuklarımızın ve gençlerimizin kültürel değerlerimizi tanıyıp sahip çıkmaları büyük bir önem arz etmektedir. Unutulmaya yüz tutmuş orta oyun, Hacivat Karagöz gölge oyunu ilçe gençlerimizin ve halkının beğenisine sunuldu. Emeği ve katkısı geçen başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Palanga Yapıma ve ilgililere teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.