zile HAVA DURUMU27°C Az Bulutlu

Zile’de, İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı

Tokat’ın Zile İlçesi’nde, Dinçerler Anadolu Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği düzenlendi.

Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy’un o dönemde yaşadığı süreci ve İstiklal Marşı’nın kabulünü canlandırdığı gösteri ile devam etti. Programa, Zile İlçe Kaymakamı Adnan TEZCAN, Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL, İl Milli Eğitim Müdürü Murat KÜÇÜKALİ, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Başkan VİDİNEL, İstiklal Marşının milletimizin ruhunu, imanını, tarihini ve ideallerini yansıttığını belirterek konuşmasında şu şekilde konuştu:

“İstiklal Marşını anlayabilmek ve kavrayabilmek için öncelikle Mehmet Akif’in şahsiyetini, onun tüm hatlarıyla benliğinde muhafaza ettiği milli mücadele ruhunu, üst seviyede tanımak ve bu inancı hakkı ile hissetmek şarttır. İstiklal Savaşı kuşku yok ki Türk Milletinin ölüm kalım harbi olmuştur. Böyle zamanlarda milletler kendilerini var eden ve ayakta tutan esas değerlerin farkına varırlar. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşında Türk milletinin neden savaştığını, neye inandığını açık bir şekilde ifade etmiştir. Çanakkale savaşını “Çanakkale şehitlerine ” şiiri ile anlatan, anlatmakla da kalmayıp adeta destanlaştıran Akif, topyekûn milli mücadelenin yaşandığı Kurtuluş Savaşını da istiklal marşımızda anlatmıştır. Bu marşı Türk ordusuna ithafen yazmış, Türk milletine de armağan etmiştir. İstiklal Marşı milletimizi, Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını mükemmel bir şekilde anlatan bir destan hüviyetindedir.” Dedi.

Öğrencilerin sunduğu gösteri büyük alkış aldı.