zile HAVA DURUMU4°C Kar Yağışlı

Zile’de Jeotermal Sıcak Su Sondajı Başladı

Zile’de son beş yılda jeotermal sıcak su arayışı için yapılan zemin etüt çalışmaları tamamlandı. Buna göre birkaç noktada sıcak su varlığı tespit edildi. Tespit edilen bu noktalar için Tokat il özel idaresi desteği ile jeotermal sıcak su sondajına başlandı. İlk olarak Zile İstasyon Mahallesi Şeyh Nusrettin köyü yolu üzerinde 1000 metre derinliğinde sıcak su sondajı başladı.

Konu hakkında açıklama yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel “ilçemizde jeotermal sıcak su zemin etüt çalışmaları tamamlanarak sondaj çalışmalarına başlandı. Seracılık, şehir ısıtması ve ilçemiz turizm sektörünün ülke genelinde tanınması ve canlanması açısından son derece önemli bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalar için bize destek veren Tokat İl Özel İdaresi, Tokat İl Genel Meclis Üyeleri, proje ve analiz desteği veren İller Bankası Daire Başkanı Erdinç Kapusuz ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Halkımızın dualarıyla inşallah başaracaz” dedi.

13Eylül