Zile’de Yeni Harfiyat Alanı Belirlendi

Zile Belediyesi tarafından ilçemizde Hafriyat Döküm alanı belirlenerek hafriyatçılarımıza ‘’Taşıma İzin Belgeleri’’ verildi. Şimdiye kadar eski çöp alanımızı hafriyat döküm sahası olarak kullanan hafriyatçılar bundan sonra Zile Belediyesi olarak belirlenen alanın dışında başka herhangi bir yere hafriyat dökemeyecek.
Belirlenen alan dışında hafriyat dökenlere ve taşıma izin belgesi olmadan taşıma yapan hafriyat kamyon sahiplerine yasal işlem uygulanacak. Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL,30 yıl atıkların ve çöplerin döküldüğü vahşi çöp depolama alanında incelemelerde bulunarak bu alanımız İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilerek ileride tamamen yeşil bir alana dönüştürülerek doğaya kazandırılacaktır, bu nedenle bundan sonra eski çöp alanımıza çöp ve hafriyat dökülmesinin yasaklanmıştır şeklinde konuşma yaptı.
Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL yaptığı açıklamada; “ilçemiz adına yeni bir hafriyat alanı belirledik bu alan zile Turhal karayolu üzerinde güvercinlik çalı mevkiinde yer almaktadır. Tüm hemşerilerimiz belirlemiş olduğumuz bu alana hafriyat dökümü yapabilirler. Bu alanların dışında bir yere çöp veya hafriyat dökenler hakkında yasal işlem yapıyoruz. Hem bunun duyurusunu yapalım hem halkımızı bilinçlendirelim hem de çevreye sahip çıkalım. Şeklinde açıklamada bulundu.
Ayrıca Zile Belediyesi olarak Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği Hafriyatçılarımıza ‘’Taşıma İzin Belgesi’’ düzenlenerek, belgeleri Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel tarafından takdim edildi.
Çevre kirliliğini önlemek daha temiz bir Zile için 7/24 çalıştıklarını belirten Başkan Vidinel “Zile hepimizin. Biz birbirimize emanetiz, âlem de, şehir de, doğa da bizlere emanet. Şehrimize ne kadar sahip çıkarsak, şehrimizi ne kadar güzele hâle getirirsek insanlarımız da o kadar mutlu olur. Bizim derdimiz “Temiz Şehir Zile”. Temiz şehir Zile anlamında da hem temizliğiyle, hem peyzajıyla, parkıyla, bahçesiyle şehrimizi, güzel bir hâle getirmenin gayretindeyiz. Şehrimize hep beraber sahip çıkmalı ve temiz tutmalıyız. Diye konuştu.