zile HAVA DURUMU27°C Az Bulutlu

Zile’nin Nüfusu İki Kat Arttı

Tokat’ın Zile ilçesinde yaz tatilini ilçede geçirmek isteyen Zileli hemşeriler şehir nüfusunu yaklaşık iki kat arttırdı.

Yaz ayı münasebetiyle ilçeye gelen ziyaretçiler ilçeye özgü yöresel ürünlerin tedarik edilmesinde büyük bir telaş yaşıyor. Özellikle ilçeye özgü meşhur beyaz Zile pekmezi, köme, leblebi, bağ yaprağı, kiraz, tarhana, çeşitli marmelatlar ve değerli Zile taşlarına yoğun ilgi göstermekteler. Esnaf bu yoğun ilgiden memnun.

Bayram tatilini Zile’de geçirmek isteyen vatandaşların ilçeye adeta akın ettiğini anlatan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, şöyle konuştu: “Yaz tatilinde ilçemize gelen Zileli hemşerilerimiz nedeniyle 35 bin olan nüfusumuz yaklaşık iki katına ulaştı. Esnafımız durumdan çok memnun. Nüfus artışı nedeniyle zabıta müdürlüğü, park ve bahçeler müdürlüğü, temizlik işleri müdürlüğü ile mezarlıklar müdürlüğü çalışmalarına büyük bir hız verdi. Belediyemiz beyaz masası vatandaşımıza her türlü konuda hizmet vermeye devam etmektedir.” dedi.