zile HAVA DURUMU35°C Az Bulutlu

Zile’nin Nüfusu İki Kat Arttı

Ramazan bayramı münasebetiyle bayram tatilini ilçemizde geçirmek isteyen Zileli hemşerilerimiz şehir nüfusunu yaklaşık iki kat arttırdı.

İlçeye gelen ziyaretçiler bir taraftan yakınlarıyla bayramlaşmaya hazırlanırken bir taraftan da yaz ayı münasebetiyle ilçeye özgü yöresel ürünlerin tedarik edilmesinde büyük bir telaş yaşamakta. Özellikle ilçemize özgü meşhur beyaz Zile pekmezi, köme, leblebi, bağ yaprağı, kiraz, tarhana, çeşitli marmelatlar ve değerli Zile taşlarına yoğun ilgi göstermekte. Zileli esnaflarda bu yoğun ilgiye cevap verme telaşı yaşamakta.

Bayram tatilini Zile’de geçirmek isteyen vatandaşların ilçeye adeta akın ettiğini anlatan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, şöyle konuştu: “Bayram tatilinde ilçemize gelen Zileli hemşerilerimiz nedeniyle 35 bin olan nüfusumuz yaklaşık iki katına ulaştı. Esnafımız durumdan çok memnun. Nüfus artışı nedeniyle zabıta müdürlüğü, park ve bahçeler müdürlüğü, temizlik işleri müdürlüğü ile mezarlıklar müdürlüğü çalışmalarına büyük bir hız verdi. Bayram öncesi ve bayram günlerinde belediyemiz beyaz masası vatandaşımıza her türlü konuda hizmet vermeye devam edecektir.